Pressipäivä osa 1

Pressipäivä osa 1

Mitä pitäisi laittaa päälle Selviytyjät-lehdistötilaisuuteen? Ei aavistustakaan, kun en ole koskaan aiemmin sellaiseen tilaisuuteen joutunut. Tein sitten niin kuin aina teen eli tungin kaikki mahdolliset vaatteet kassiin ja toivoin, että ratkaisu löytyisi sitten fiiliksen mukaan myöhemmin – jos ei muuten niin pakon edessä, kun aika loppuisi kesken. Tällä kertaa jokainen kilpailija sai tulla niissä vaatteissa missä halusi ja tunsi olonsa mukavimmaksi, toisin kuin ennen reissua otetuissa promokuvissa tai Filippiineillä kisassa. Saarella vaatteiden valinta oli helpompaa: Mitäs mie laittaisin tänään päälle? Miulla on yksi t-paita ja yhdet sortsit, joo, taidan tänäänkin laittaa ne.

Miun piti olla paikalla Korjaamolla Helsingissä kello 10:20. Se oli miun ”call-time”, kuten virallinen termi kuuluu. Ajatella, miullakin oli siis oma call-time, kuin suurellakin julkkiksella! Mutta kuten aina, kun aamulla lähden liikenteeseen yhden auton, kahden koiran ja yhden miehen kanssa, päädyin olemaan paikalla reippaasti etuajassa eli klo 10:18. Korjaamo on keikkojen, levyjulkkareiden ja taidenäyttelyiden keskittymä, mutta tämä kulttuurinen merkittävyys ei kiehtonut minua, kun raahasin siellä kiireessä ja hiki päässä kassiani yläkertaan.

Miulle alkoi pikkuhiljaa valkenemaan, että Selviytyjiin osallistumiseen kuului paljon muutakin kuin itse kisa. Kun hain helmikuussa kilpailuun mukaan, en osannut ajatella, että elokuussa minun pitäisi astua täydessä tällingissä lehdistön eteen haastateltavaksi. Nyt ammattilainen laittoi miun hiukset ja teki miulle naaman, tuli lisäripsiä silmiin ja pinkkiä huuliin.

Vaatevalinnoissa päädyin lopulta hädissäni omaperäiseen ratkaisuun eli sinisiin farkkuihin ja Selviytyjät-Jannen firman, Kermacompanyn t-paitaan. Voisi kai siis sanoa että miulla oli pressitilaisuutta varten ikään kuin sponsoripaita päällä.. 😉 Jalkaan vedin hienoimmat pinkit glitter-lenkkarit, mitkä olen koskaan nähnyt. Niiden kohdalla olin lyönyt päätöksen lukkoon jo viikkoja sitten ja meikkaajan kanssa keksimme lainata huulipunan sävyn sitten niistä. Lenkkareihin miulla ei ole sponssia, joten jätetään niiden mainostus sikseen. 😉

Meikin ja vaatteiden vaihdon jälkeen pääsin vastaamaan yleisön Instagramissa esittämiin kysymyksiin. Sain valita haluamani kysymykset, koska kukaan ei ollut suunnannut mitään kysymyksiä just miulle. Ennen pressipäivää olimme muutaman kanssakilpailijan kanssa suunnitelleet tekevämme toisille jäynää esittämällä Instassa vaikeita kysymyksiä, kuten ”Kai, onko vaikea olla noin kommee?” tai ”Kimmo, mitä hiustuotteita yleensä käytät?”

Mie vastasin kysymykseen siitä kuka oli rasittavin kanssakilpailija saarella (tasapeli Noran ja Kain välillä) sekä mikä oli saarella haastavinta (jos tunsi itsensä porukan ulkopuoliseksi). Mie en saarella meinannut tottua kameroiden läsnäoloon ja nyt kun piti puhua kameralle suoraan, olo ei tuntunut yhtään luontevammalta. Eikä täälläkään otettu uusintaottoja eli se Instaan laitettu video oli miun ainoa ottoni. Oli hyvä tai ei.

Mie olin nähnyt useimmat kanssa-Selviytyjät viimeksi siellä reissussa, kisavaatteissa, ja tietysti meikittä. Eli kaikki olivat olleet hikisiä, likaisia, nälkäisiä ja väsyneitä. Nyt pressipäivän aamuna en meinannut tunnistaa ketään, kun kaikki olivat niin viimeisen päälle laittautuneita. Ainoastaan juontaja-Juuso oli ihan itsensä näköinen. Kaikki muut julkkikset muistuttivat Instagram-kuviaan, eivät Selviytyjät-seikkailijoita.

Mie, Taina ja Inga

Miehetkin olivat käyneet meikkaajien käsittelyn läpi, kun kerran lehdistön kameroiden eteen olimme menossa, mutta he kuulemma olivat saaneet ainakin muutaman irtoripsen vähemmän kuin naiset. Kaikki näyttivät nyt persoonallisilta, kun ei ollut enää sitä yhtenäistä Selviytyjät-pukukoodia kuten ”laita uikkarit” tai ”shortsit ja joku paita”. Julkkikset palasivat sellaisiksi, kuin heidät lehtien sivuilta tunnemme. Monet heistä vaikuttivat nyt etäisemmiltä. Elämä Selviytyjät-saarella oli ollut siis hyvin tasapäistävää ja tietyt roolit riisuvaa.

Olin tavannut muutaman taviksen kisan jälkeen Suomessa ja joidenkin kanssa pitänyt yhteyttä puhelimitse. Nyt kun mimmit tulivat meikistä letit ojennuksessa, niin muu ei ollutkaan enää tuttua kuin ääni. Hetkittäin tuntui kuin olisimme palanneet sinne saarelle ensimmäiselle rannalle, kun kukaan ei tuntenut ketään ja tutustuminen oli vasta alussa. Eri asia oli, kuinka moni meistä oli saarella esittänyt jotakin muuta kuin olikaan ja vaikutti nyt ihan erilaiselta sen vuoksi 😉

Mie ja Sara

Kaikilla tuntui olevan kuitenkin vain lämpimiä tunteita toisiaan kohtaan. Tunnelma takahuoneessa oli aika rento, juttua riitti ja räpsittiin yhteiskuvia. Toisaalta päivä oli vasta nuori ja jakson katsominen vielä edessä, joten sanomista saattoi olla tiedossa myöhemmin…

Tässä muuten mielenkiintoinen Selviytyjät-fakta: jotkut kilpailijat eivät olleet koskaan edes jutelleet toisilleen ennen tätä pressipäivää, vaikka olimme kaikki olleetkin samaan aikaan, samassa paikassa, samassa kisassa Filippiineillä. En kerro keitä he olivat, mutta sen voin sanoa, että kaikkia harmitti, ettemme olleet saaneet kokea Selviytyjiä yhdessä koko porukalla.

Ennen lehdistön eteen astumista meitä ohjeistettiin hiukan siitä, mitä saamme kertoa ja mitä emme. Kaikkiin lehdistön esittämiin kysymyksiin sai vastata, mutta piti tietenkin varoa paljastamasta sarjan tulevia tapahtumia. Juusokin muistutti, että tilaisuuden tarkoitus oli mainostaa Selviytyjiä ja saada katsojat kiinnostumaan ohjelmasta.

Lehdistön edustajat ja kutsuvieraat olivat jo odottamassa elokuvateatterissa, kun meidät marssitettiin sisään. Valkokankaan alla lehdistön edessä sain hyvän muistutuksen siitä, millaista julkisuudessa esiintyminen oli; eräs tuotantoryhmämme jäsenistä syöksyi luokseni kertoakseen että miun sepalukseni oli auki. Miulla oli näköjään paljon opittavaa julkisuudesta, kuten että vetskarit kannattaa tarkistaa vielä viimeiseksi ennen lavalle saapumista.

Istuimme katsomoon isot popcorni-boksit käsissämme (näitähän mie suunnittelin jo viime blogipostauksessani Selviytyjät-kotikatsomoon eväiksi) ja valmistauduimme henkisesti. Valot sammuivat teatterisalissa.

Meidän kaikkien kuudentoista Selviytyjät Suomi-kilpailijan matkan viimeinen, tärkein, osuus oli alkamassa.

Pressiterveisin,

Anu Toikka

Tulossa pian: Pressipäivä osa 2: tunnelmia Selviytyjät-kauden ensimmäisen jakson ennakkonäytöksestä…

Close Menu